Avain luotettavaan tietoon

Avain-lehti tarjoaa helposti ymmärrettävää tietoa, jonka merkityksellisyys näkyy sen vahvassa lukijasuhteessa: suurin osa lukijoista tarttuu jokaiseen lehteen sen ilmestyessä, ja heidän palautteensa auttaa lehden kehittämisessä.

Kun pysyvän sairauden diagnoosin saa, on yllättäen täysin uuden edessä. On kohdattava valtava määrä uusia käsitteitä ja tietoa, joka voi tuntua ylivoimaiselta ja vaikealta. Tiedon saaminen – ja juurikin oikean, luotettavan tiedon – on heti alusta alkaen tärkeää. Se auttaa ymmärtämään omaa tai läheisen tilannetta, ja voi myös antaa voimia ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan elämään. 

Avain-lehden tehtävänä on luotettavan ja asiantuntevan tiedon tarjoaminen, helposti luettavassa ja ymmärrettävässä muodossa. Lehden tekemiseen osallistuu runsas joukko eri alojen ammattilaisia. Korvaamaton osa sisällöstä syntyy kokemuksensa jakavien sairastavien tai heidän läheistensä ansiosta. Heidän tarinansa antavat usein toivoa ja uusia näkökulmia lukijoille. Joillekin vertaistarinat voivat olla ainoa kosketuspinta toiseen henkilöön, jonka elämää sairaus koskettaa. Me Neuroliitossa toivommekin Avaimen avaavan oven tiedon maailmaan: miltä arki sairauden kanssa voi näyttää, mitä tärkeää tutkimusrintamalla tai yhteiskunnassa tapahtuu tai mistä löytyy lisää polkuja tiedon, palveluiden ja vertaistuen piiriin.

Avaimen lukijatutkimus on juuri valmistunut. Se osoittaa, että lehti on lukijoilleen tärkeä: luettu, luotettu ja odotettu. Syyskuussa tehtyyn kyselyyn vastasi yli 800 henkilöä. Se kertoo painavasti halusta vaikuttaa lehden tekemiseen. 

Kun viime vuosina aikakauslehtien lukeminen on ollut laskusuunnassa (Kansallinen mediatutkimus 2024), on ilo todeta, että Avain kulkee kehitystä vastavirtaan: selkeä enemmistö (88 %) kyselyymme vastanneista nappaa jokaisen Avaimen sen ilmestyttyä eteensä, ja jopa 59 % kertoo lukevansa lehden aina joko kokonaan tai lähes kokonaan. 

Luja lukijasuhde lunastetaan aina uudelleen, lehti kerrallaan. Se tehdään tuottamalla sisältöä, joka on lukijalle merkityksellistä ja kiinnostavaa. Tiedon tarve toki vaihtelee lukijaryhmittäin ja on hyvin yksilöllinen. Ei ole myöskään yhdentekevää, minkä ikäinen henkilö on, mikä on hänen toimintakykynsä tai elämäntilanteensa. Lukijatutkimuksen palaute onkin lehdentekijöille aarreaitta, joka auttaa kehittämään Avainta edelleen.     

Jos juuri tämä lehti ei tarjoa sinulle ajankohtaista tietoa, muistathan portaalimme osoitteessa avainlehti.fi, jossa voit lukea myös aiemmin ilmestyneitä artikkeleita.  

Tule mukaan neuroyhteisöön

Neuroliiton 25 jäsenyhdistyksessä on noin 10 000 jäsentä. Yhdistykset mahdollistavat vertaistuen sairastuneille ja heidän läheisilleen ja tuovat yhdistystoiminnan lähelle. Jäseneksi voivat liittyä sairastuneet, läheiset tai muutoin toimintaa kannattavat ihmiset ja yhteisöt.

Liity jäseneksi