Virtuaalinen vertaistuki löi läpi – Neuroliitto mukaan Tukinetiin

Neuroliitto ja jäsenyhdistykset ovat ottaneet käyttöön virtuaalisen vertaistuen kanavan, jossa saa tukea anonyymisti.

KUVA: Shutterstock

Vaikka kasvokkain kohtaaminen on jäänyt vertaistoiminnassa hyvin vähälle viimeisen vuoden aikana, ei vertaistuesta ole onneksi tarvinnut luopua. Neuroliitossa ja osassa jäsenyhdistyksiä otettiin käyttöön virtuaalisen vertaistuen kanava Tukinet. Tärkein kriteeri kyseisen palvelualustan valintaan oli mahdollisuus anonyymiin keskusteluun.

Tukinet on maksuton, erilaisia tuki- ja auttamispalveluita tarjoava verkkopalvelu, jota ylläpitää MIELI, Suomen Mielenterveys ry. Palvelussa on mukana yli 100 suomalaista kansalaisjärjestöä ja yhdistystä. Tukinet on avoin kaikille, mutta edellyttää rekisteröitymistä.

Kanavalla on tarjottu runsaasti ohjelmaa pitkin talvea ja kevättä. Muun muassa suositut Pärjätään töissä -illat muuttuivat koronapandemian myötä verkkotapaamisiksi ja MukSut-hankkeen vertaiskeskusteluja käytiin niin ikään Tukinetissä.

Yksi palvelun käyttöön ottaneista Neuroliiton jäsenyhdistyksistä on Suomen Chiari- ja syringomyeliayhdistys ry. Yhdistys järjesti tänä keväänä kolme anonyymiä ryhmächatia aikuisille chiaria ja syringomyeliaa sairastaville.

– Tavoitteenamme on vakiinnuttaa Tukinetistä virtuaalisen vertaistuen kanava, jolla voidaan vastata paitsi korona-ajan tarpeisiin, myös valtakunnallisessa yhdistyksessä suurien etäisyyksien haasteisiin, kertoo yhdistyksen hallituksen jäsen ja vapaaehtoisvastaava Anu Welling.

Voit hakea itseäsi kiinnostavaa teemaa tai tuen tarjoajaa Tukinetin sivulta Teemat ja palvelut. Neuroliiton tuleviin tilaisuuksiin voit tutustua tästä.

FAKTA

Mikä ryhmächat?

  • Reaaliaikainen ohjattu chat, yleensä tietylle kohderyhmälle. Myös vierailijat mahdollisia.
  • Avoimeen Ryhmächattiin voi osallistua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut.
  • Keskustelu näkyy ainoastaan niille henkilöille, jotka ovat kulloisessakin ryhmächatissä mukana.
  • Keskustelun kesto on yleensä yhdestä tunnista kolmeen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos Suomen MS-säätiö

Mainos päättyy

Tule mukaan neuroyhteisöön

Neuroliiton 25 jäsenyhdistyksessä on noin 10 000 jäsentä. Yhdistykset mahdollistavat vertaistuen sairastuneille ja heidän läheisilleen ja tuovat yhdistystoiminnan lähelle. Jäseneksi voivat liittyä sairastuneet, läheiset tai muutoin toimintaa kannattavat ihmiset ja yhteisöt.

Liity jäseneksi